Üdvözöljük a Faipari Gépészeti Intézet honlapján!HÍREKRobot Race 2.0

Érdekelnek a robotok, szeretnél az NymE Simonyi Károly Kar főépületében és Botanikus Kertjében izgalmas feladványokat megoldani? Akkor a 2. Robot Race-en a helyed!

Jelentkezési határidő: 2016. december 1.

Verseny időpontja: 2016. december 9.  13:00 – 18:00

Helyszín: Sopron, NyME Főépület


Prof. Dr. Sitkei György akadémikus 85. születésnapja alkalmából rendezett konferencia

2016. október 27.


Aranydiplomát vehetett át intézetünk volt tanára

Dr Gyurácz Sándor kollégánk és felesége az idei tanévnyitó ünnepségen aranydiplomát vehetett át. 


Meghívó Dr. Lugosi Armand emlékülésre


SIKERES DOKTORI VÉDÉS

Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy 2015.01.26.-án kollégánk Kocsis Zoltán sikeres doktori fővédést tett „A por-forgács halmazok tömörödésének rheológiája és energetikája a pelletálási tartományban” címen a NYME-SKK Cziráki József Faanyagtudományi és Technológiák Doktori Iskola keretein belül. A doktori oklevél átadására ünnepélyes keretek között került sor 2015.02.13.-án..

A bírálóbizottság az alábbi neves tagokból állt össze:

 - Elnök: Prof. Dr. Sitkei György egyetemi tanár, akadémikus (MTA),

 - Külső bíráló: Dr. Kerényi György egyetemi docens (BME);

 - Belső bíráló: Dr. Fehér Sándor egyetemi docens (NYME),

 - Belsőtag: Prof. Dr. Tolvaj László egyetemi tanár (NYME);

 - Külsőtag: Dr. Németh László címzetes egyetemi docens (NYME).

A jelölt kutatási témájában elért eredményei, valamint a témában való jártassága és a kérdésekre adott válaszok alapján a doktori bizottság a nyilvános védést 96%-ra értékelte, így Kocsis Zoltán doktori minősítése összességében „Summa Cum Laude” lett.

Kollégánknak ezúton is gratulálunk, és további sikereket kívánunk!
Dr. Sitkei György kitüntetése

 

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült DR. SITKEI GYÖRGY, az MTA rendes tagja, a Nyugat-magyarországi Egyetem professor emeritusa, intézetünk volt vezetője.

Professzor úrnak szívből gratulálunk és ezúton is köszönjük szakmai támogatását!
GYAKORNOKI PROGRAM AZ AUTOLIVNÉLJelentkezz az Autoliv gyakornoki programjára.

Feltételek:

-          felsőfokú, műszaki, vagy gazdasági tanulmányokat folytatsz és utolsó éves vagy a fenti képzéseken egy évnél nem régebben diplomáztál,

-          angol nyelvtudás,

-          szeretnél multinacionális cégnél az autóiparban tapasztalatot szerezni

-          lendületes vagy és keresed a kihívásokat.

 


A Gépipari Tudományos Egyesület kitüntetése


 

A Gépipari Tudományos Egyesület kitüntetésben részesítette Prof. Dr. Varga Mihályt és Csitári Csabát a Gépészeti és Mechatronikai Intézet munkatársait.

 

Az Egyesület Országos Elnöksége a Díjbizottság és a szervezeti egységek javaslatára a Gépipari Tudományos Egyesületben végzett eredményes társadalmi-tudományos munkájuk elismeréseként vehették át kitüntetésüket.

Gratulálunk kollégáinknak!


Sikeres volt a 2014-es PNEUMOBIL megmérettetés!

Immáron hetedik alkalommal került megrendezésre Egerben a Bosch Rexroth (illetve 2014-től Aventics) által kiírt éves mérnöki megmérettetés, a Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny, ahol a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is képviseltette magát Karunk, a Simonyi Károly Kar, ráadásul ismét két csapattal. A verseny már megszokott menetét ezúttal az időjárás tréfálta meg alaposan, így a hallgatóknak idén (a verseny története során először) a vetélytársakon kívül az esővel is meg kellett küzdeniük.


Mosonyi Andor első helyezése a Kari TDK-n


A Nyugat-magyarországi Egyetem, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karon 2014.04.24.-én megrendezett Tudományos Diákköri Konferencián Mosonyi Andor a Terméktervezés és Fejlesztés Szekcióban első helyezést ért el

 

Mosonyi Andor a Konferenciára Lineáris motor alkalmazása sűrített levegővel hajtott jármű (pneumobil) meghajtására címmel adta be munkáját, felkészítő tanára Tatai Sándor a Gépészeti és Mechatronikai Intézet Adjunktusa volt.

A dolgozatban bemutatott "pneumotor" az Egerben Május 16-17.-én megrendezésre kerülő Aventics Pneumobil powered by Bosch Rexroth versenyen fog megmérettetni.


Oldallátogatások száma